dimarts, 11 de desembre del 2007

EL VETO DEL SENADO




Que guanya Catalunya amb el VETO del Senat?

Teresa Cunillera ha desmentit les paraules de Duran i Lleida assegurant que el Govern socialita ha negociat amb CIU perquè retirés el veto als comptes de 2008 fins a l´últim moment.La diputada socialista al Congrés, Teresa Cunillera, ha demanat a CIU que deixi de banda “els interessos partidistes” i el dia 20 de desembre ajudi a aixecar el veto als Pressupostos Generals de l´Estat pel 2008 al Congrés. “Esperem que CIU s´acabi movent pels interessos dels catalans i no per interessos partidistes”.
Cunillera, que ha qualificat el veto de CIU de “frívol i irresponsable”, ha assegurat que “el Govern i el PSOE han intentat fins a l´últim moment negociar amb CIU perquè el retirés. Sempre hi ha hagut voluntad d´acord i encara n´hi ha. El que no tinc tan clar és si hi ha hagut voluntat d´acord per part de CIU”. La diputada socialista ha afegit que “de cara el dia 20, el vot dels 21 diputats del PSC serà decisiu per tirar endavant els Pressupostos” .
Teresa Cunillera ha advertit, però, que malgrat que s´acabi aixecant el veto als comptes “el mal ja està fet, perquè hi ha esmenes que ja no es podran tirar endavant” . La diputada socialista ha posat de relleu algunes d´aquestes esmenes. És el cas de les que incloïen 12 milions d´euros per polítiques de desenvolupament rural, 5 milions per la rehabilitació de diversos barris de Barcelona, 1 milió pels barris de Vic i un altre milió pel teatre d´aquesta mateixa localitat, 1 milió per l´Hospital Clínic de Barcelona i mig milió més pel tractament i canalització d´aigües de Sallent.
Carme Chacón qualifica de "molt negatiu" a més d'"incomprensible" que CiU s'hagi sumat al PP contra uns Pressupostos que suposen 670 milions d'euros més per Catalunya i millores per a molts barrisLa ministra d´habitatge del Govern central i dirigent del PSC, Carme Chacón, ha apuntat avui que, amb el seu veto al Senat als Pressupostos Generals de l´Estat, “potser CiU el que ens està dient és que el 10 de març farà el mateix que va fer ahir, 10 de desembre: aliar-se amb el PP contra allò que convé als catalans i a Catalunya”.
En una entrevista al programa Problemes Domèstics de Catalunya Ràdio, Carme Chacón ha extret la conclusió que “CiU, sempre que pot votar amb el PP hi acaba votant”, malgrat que els de Rajoy “han actuat contra Catalunya durant tota la legislatura”. Per aquest motiu, la dirigent socialista ha qualificat de “molt negatiu” i “incomprensible” el gest dels nacionalistes al Senat i ha emplaçat a Duran i Lleida a deixar de banda el seu “egoisme personal”, oblidar que “estem en moments electorals” i “pensar en els catalans i les catalanes” .
Carme Chacón ha resumit que amb aquesta negativa als comptes “Catalunya perd 670 milions d´euros, es perd la possibilitat de millorar el nostre sistema de còmput d´inversions i també que es puguin fer millores integrals a barris de Barcelona i l´Hospitalet”. És per això que Chacón ha tornat a preguntar a CiU “què guanya Catalunya amb aquest veto?” .
Per la dirigent socialista, “Duran és perfectament conscient de com n´és de negatiu pel conjunt dels ciutadans de tota Espanya i, en particular, pels catalans vetar aquests comptes” i ha observat que el candidat de CiU ha fet avui el “ridícul més espantós” quan ha intentat justificar el seu veto per raons competencials. Chacón ha conclòs que CiU “s´ha enverinat del mateix estil de fer oposició del PP”, un estil “sense alternatives, que opta per l´obstruccionisme i el bloqueig” i els ha emplaçat a “esmenar el seu error el proper dia 20, perquè no es poden quedar plegats de braços” .