diumenge, 13 de gener del 2008

Entre la gent i la política: "Per un nou impuls del socialisme català"

Ahir vaig assistir a unes jornades de debat de les dones socialistes entorn al document "Per un nou impuls del socialisme català". L'objectiu d'aquesta jornada era debatre i reflexionar sobre alguns punts del document aportant les nostre idees. Va ser un intercanvi d'idees molt interessant.
La Dra. Carme MIRALLES-GUASCH, directora d'Institud d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, ens va explicar les conclusions d'un estudi fet a l'àrea metropolitana de Barcelona, on les percepcions, moltes vegades no responen a la realitat, però si que condicionen l'opinió del subjecte que les viu. Avui vivim en una societat molt més complexa, que fa uns anys, el repte actual és entendre i conviure en la diversitat i saber gestionar la complexitat, però també és important que la gent s'impliqui en aquest canvi participant activament en les propostes que es fan des de l'àmbit polític, dient la seva i aportant nous punts de vista i noves idees més properes a la seva realitat quotidiana.
Com fer que la gent participi,´és potser la clau per canviar la percepció que es té de la política i dels polítics. Moltes vegades, els ciutadans es veuen massa influenciats pels mitjans de comunicació, que en comptes de treure la notícia en la seva totalitat, agafen parts que es desbirtuen sense la totalitat o bé en fan de l'anècdota, una gran noticia.
Per avançar necessitem creuar aquesta barrera invisible entre la gent i la política.

1 comentari:

Anònim ha dit...

great blog ! We would love for you to write your blog at our site.
get paid to blog at www.wyplanet.com

free mp3 music downloads